Banderoller


 

Banderoller

Vi erbjuder tryck på olika material och med olika upplösningar. Välj någon av nedanstående material för att läsa mer om vilken typ som passar dig. En tumregel är att ju mindre banderollen är desto viktigare blir upplösningen. För en Roll-Up som man står och tittar på nära rekommenderar vi hög kvalitet. För banderoller som ska hänga utomhus och som är minst några kvadratmeter stor räcker standardkvalitet. Jämför med om du tittar på en storbildstv – ju större TV desto längre bort sitter du och desto mindre upplösning behövs.

 

Material

  • Banderoll Mesh har små hål över hela ytan. Den kallas även nätbanderoll. Den väger 250 gram per kvadratmeter. De små hålen gör att den har flera fördelar: Den klarar av att stå emot vind på bra sätt eftersom hålen gör att den släpper igenom vind. Den låga vikten gör också att stark vind inte belastar öljetterna lika mycket som är fallet vid vanliga banderoller. Den låga vikten och hålen gör den också lättare att handskas med i stora storlekar. Det syns inte heller lika lätt veck och skrynklor när man tar ner den och förvarar den. Färgmättnaden blir dock lägre än på vanliga banderoller på grund av de små hålen.
  • Banderoll 440gr är uppbyggd av vit armerad PVC-presenning. Denna banderoll har fina färger och är ett bra val om man vill hänga en banderoll utomhus på staket, räcken eller liknande. Fäster man den i alla öljetter är den stark och håller länge. Den kan fås både med öljetter (ingår i priset) eller med sydda kanaler vilket innebär att du kan trä igenom ett rep eller en tross eller någon annan typ av list (aluminium, trä, metall) som ger stadga åt banderollen. Sydda kanaler kan du få på alla sidor.
  • Banderoll 510gr har en extra tät armering och blir därför mjuk och följsam. Den står emot blåst och vind bra och väger 510 gram per kvadratmeter.

Tryckkvalitet

  • Standard tryckkvalitet. Materialet trycks med solventfärg i standardupplösning, vilken gör att den håller mycket länge även i starkt soljus. Den är inte vattenbaserad, vilket gör att den kan lukta något i början. Därför passar den bäst utomhus eller i större ventilerade utrymmen. Lukten försvinner efter ett tag. Detta material trycker vi i upp till 5×25 meter
  • Hög tryckkvalitet. Materialet trycks med solventfärg i standardupplösning, vilken gör att den håller mycket länge även i starkt soljus. Den är inte vattenbaserad, vilket gör att den kan lukta något i början. Därför passar den bäst utomhus eller i större ventilerade utrymmen. Lukten försvinner efter ett tag. Detta material trycker vi i upp till 5×25 meter

Öljetter

Optimalt avstånd mellan öljetter är 30 cm, så ändra inte på detta värde om du inte är säker. Om du väljer längre värde mellan öljetterna kan detta påverka hållfastheten vad gäller t ex vind. Om du väljer Andra, skriv i kommentarsfältet vad du menar.